Peter van eijk: Management & AdviesPeter van Eijk logo

blog

Via deze blog deel ik met veel plezier ervaringen, verhalen, observaties, literatuurtips en allerlei andere zaken uit de management- en adviespraktijk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nieuwe website geopend

Nieuwe website geopend
05-01-09 - Hartelijk welkom op de website die ik met ingang van januari 2009 heb geopend. Op de site vindt u informatie over mijn management- en adviespraktijk en daarnaast kunt u columns, artikelen en presentaties van de afgelopen jaren bekijken en downloaden. De rode draad in mijn werk is helpen bij beter organiseren en innoveren, waarbij de praktische invalshoek centraal staat.

Het zijn kansrijke tijden voor al diegenen die bij willen dragen aan een betere wereld. Mede als gevolg van de actuele ''verdrietcrisis'' beseffen zeer velen - meer dan voorheen - dat onze wereld uit evenwicht is. Anders gezegd: dat People. Planet en Profit op een evenwichtige manier gecombineerd moeten worden staat nu hoog op vele agenda's. Het gevoel voor urgentie is hoog en zo begint iedere werkelijke verandering. Blijft de vraag: hoe te beginnen?

Mijn moeder leerde mij lang geleden het spreekwoord: '''Verbeter de wereld, begin bij jezelf''. Vooral bij de start van een nieuw jaar heeft zo'n gezegde een hoge actualiteitswaarde. Voor mij begint het met het besef dat de woorden ''change'' en ''chance'' heel dicht bij elkaar liggen, want van dezelfde stam komen.  De noodzaak om te veranderen is er nu in velerlei opzichten. Dat geeft u en mij de kans om in projecten en organisaties te helpen om nieuwe wegen in te slaan naar een evenwichtiger samenleving.


[lees meer]