Peter van eijk: Management & AdviesPeter van Eijk logo

blog

Via deze blog deel ik met veel plezier ervaringen, verhalen, observaties, literatuurtips en allerlei andere zaken uit de management- en adviespraktijk.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Poken? Over de wildgroei aan sociale netwerken

Poken? Over de wildgroei aan sociale netwerken
15-02-09 - De sociale netwerken op het internet schieten als paddestoelen uit de grond. Afgelopen week kreeg ik een Poken uitgereikt als attentie voor het houden van een inleiding over bibliotheekinnovatie. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik niet direct de associatie had met weer een nieuwe netwerksite waar ik mij kan aanmelden.

Kennelijk had ik even iets gemist: een Poken is een klein apparaatje dat is ontwikkeld door een Zwitsers bedrijf. Het apparaatje kan mijn gegevens uitwisselen met een andere Poken, dat wil zeggen als ik iemand ontmoet die ook een Poken biji zich draagt.  Voorwaarde is dan wel dat u eerst uw profiel aanmaakt op de bijhorende website. Vervolgens kunt u aan dit profiel allerlei bestaande netwerken als LinkedIn, Plaxo, Facebook etcetera koppelen.
Mijn eerste indruk is dat de zakelijke belangen tussen dit Zwitsers bedrijf en uw belang om netwerkrelaties te onderhouden niet evenwichtig verdeeld zijn. Want velen onder ons maken immers al deel uit van verschillende netwerken in de fysieke wereld en hebben zich ook al aangemeld bij een of meer sociale netwerken op het web.

Mijn taxatie is dat de de meeste zakelijke professionals ''de Poken-kans'' aan zich voorbij zullen laten gaan, want de voordelen wegen niet op tegen de nadelen.

Intussen blijven de ontwikkelingen in sociale netwerken zeer boeiend om actief te volgen. Daarover een volgende blog.


[lees meer]